Den svenska mezzosopranen Annika Hudak studerade vid Kungliga Musikhögskolan och på Operastudio-67 i Stockholm.
Hon har en lång och bred erfarenhet som konsert– och oratoriesångerska med verk som Bachs passioner, Verdis Requiem och Ligetis Requiem på sin repertoar. Hon axlar med fördel partier ur den högromantiska repertoaren men hyser även ett stort intresse för både tidig och nutida musik och har uruppfört verk av bland andra Thomas Jennefelt, Sven-David Sandström och Walter Braunfels.

Annika Hudak har medverkat i operauppsättningar vid bland annat Vadstena Akademin, Folkoperan och Piteå Kyrkoopera.

Radiosymfonikerna, Kungliga Filharmonikerna och Drottningholms Barockensemble är exempel på orkestrar som hon har samarbetat med. I internationella sammanhang kan nämnas orkestrar som Symphonieorchesters des Bayerischen Rundfunks, Brno State Philharmonic Orchestra, San Francisco Symphony Orchestra, Estonian National Symphony Orchestra och Finska Kammarorkestern.

Annika Hudak har haft förmånen att få arbeta med dirigenter såsom Eric Ericson, Alan Gilbert, Michael Tilson Thomas, Myung-Whun Chung, Jukka-Pekka Saraste, Manfred Honeck och Peter Dijkstra och hon finns representerad på åtskilliga radio- och skivinspelningar.

Kort biografi (pdf)